Millionfisken

Millionfisken

Premier for en million kroner!

Informasjon

Festivalavisen 2019

Viktige telefoner under festivalen

Åpningstider i sekretariatet

 • Onsdag: 1600-2100
 • Torsdag: 0900-2100
 • Fredag: 0900-2100
 • Lørdag: 0900-2100
 • Søndag: 0900-1600

Ved behov vil sekretariatet være åpent lenger på kveldstid! Se telefonliste

Reise/overnatting

Sjøvegan ligger ca 10 mil fra Harstad og ca 20 mil fra Tromsø.

Velg mellom de tre flyplassene Tromsø Lufthavn (2,5 t kjøring), Bardufoss Lufthavn (1t kjøring) eller Harstad/Narvik Lufthavn (1t 20 min kjøring).

I disse områdene er det mange hoteller, bla Bardufoss, Bjerkvik, Bardu, Finnsnes – alle innen ca 1t kjøring.

I nærområdet finnes de utmerkede overnattingsmulighetene Elvelund Camping (1 km fra sentrum), Garsnes (6 km fra sentrum), Fjellkysten Gjestehus (14 km fra sentrum) – samt at det tilrettelegges for campingvogner, bobiler og telt svært nær sentrum (les mer under neste punkt). Millionfisken har ikke oversikt over ev. ledige plasser på de andre overnattingsstedene. Klikk på linkene for kontakt med overnattingsstedene.

Millionfiskcamping, overnatting, båtbrygger

NB! VI BER NÅ (tors 3. juli kl. 13.30) GJESTENE OM Å KJØPE BILLETTER NÅR DE KOMMER ISTEDENFOR Å HANDLE PÅ HOOPLA.
Velkommen til Salangen! Pågangen for å skaffe seg plass på millionfiskcampingen og båtbryggene er stor. Det er lagt til rette for bobiler, campingvogner og telt (begrenset antall teltplasser) like ved sentrum på Strandveien (Strandparken), dette er samme område som tidligere het U4. DU KAN SIKRE DEG PLASS BÅDE HER OG PÅ IDRETTSHEIA VED Å KJØPE PLASS PÅ FORHÅND i billettsalgssystemet vårtNB! I 2019 blir det av plasshensyn ikke mulig med fortelt på dette området. Ønsker du å bruke fortelt, er du hjertelig velkommen til Idrettsheia, i gåavstand til sentrum og festivalområdet. Etter at campingen på Strandveien er full, blir man henvist til området ved Idrettsheia. Elvelund Camping administrerer caravanplass, se telefonliste (operativt i uken under festivalen).

INFO OM FESTIVALCAMPEN/TELTCAMPEN 

Festivalcampingen er bemannet fra mandag 1.7 klokka 0800 og til festivalslutt søndag 7.7 klokka 1600. Området er bemannet til 23.00 hver dag.

I år kan du kjøpe plass på Hoopla. Prisen gjelder torsdag-søndag kr 600,- inkl ladestrøm. Kun en pris uansett antall dager. Se her

TELTCAMP i 2019. Det er få plasser for telt, kjøp billett på Hoopla. Teltplassen er i  Strandparken i sentrum (tidligere U4), størrelse på teltplass er maks 10 m2. Prisen er 600,- og gjelder torsdag-inkl ladestrøm. Kun en pris uansett antall dager.

Andre praktiske opplysninger:

 • Alle må registrere seg i bua på Millionfiskcampen når du kommer, ikke vent på at kontrolløren skal komme til deg. Dette gjelder også telt som blir plassert på samme område
 • Det er tømmestasjon på området.
 • Handikapptoalett finner du i Salangshallen like ovenfor campen
 • Handikapptoalett finner du også på festivalområdet i sentrum og i sekretariatet.
 • Handikappede i bobil/campingvogn bør reservere plass på forhånd, send mail til post@millionfisken.com
 • Når campingområdet på Strandveien er fylt opp vil camping med bobil/vogn foregå på Idrettsheia ca 500 m fra sentrum. Her kan du benytte fortelt. Området er i år større og forbedret til glede for alle! Anbefales fogså or barnefamilier og andre som ønsker å overnatte i et roligere område med god plass til lek/aktiviteter og likevel sentrumsnært!

Båtbrygger / båter

Det er ikke mulig å forhåndsbestille plasser og båtbryggene er tilgjengelig fra og med onsdag 3. juli 2019. Begrenset antall plasser med ladestrøm. Det betales avgift per natt fra det tidspunkt man ankommer og til søndag 7. juli.

 • Båter under 40 fot 150,- per døgn. Med ladestrøm 200 per døgn.
 • Båter over 40 fot kr 300,- per døgn.
 • Se telefonliste.

Båtutleie? Millionfisken leier ikke ut båter. Har du båt for utleie, kan du legge innlegg på Facebooksida til Millionfisken. Avtale om leie er en sak mellom leier / utleier og Millionfisken tar intet ansvar for dette. NB! Du kan nå kjøpe deg plass på fiskebåt (Lyngøy) ved å bruke eget fiskeutstyr. Forhåndsbestilling ring Christian på 99253298.

Utsett av båter for de som har båt på henger

Dersom du ankommer med egen båt på henger kan du enten sette denne ut ved YX- stasjonen i Sjøvegan sentrum (kr 40,-) eller i båthavna ved Salangsverket (kostnadsfritt).

Under selve festivalperioden vil det av trafikale årsaker kunne være vanskelig tilgjengelighet for bil med henger/båthenger i sentrum av Sjøvegan og det anbefales å benytte Salangsverket der det også er bedre muligheter for parkering av båthengere.Se telefonliste

Rapportering av fangst

Ring Fisketelefonen 973 17 223

Når du skal registrere inn fisk i konkurransen skal du umiddelbart ringe fisketelefonen og rapportere fangsten. 

Når du ringer, må du oppgi navn, nummer på fiskebeviset (mobilnr.) og hvor fisken er fanget. Fisken skal så umiddelbart uten ugrunnet opphold fremvises i sekretariatet for innveiing og kontroll i sekretariatet.

Fisk som skal telle med i konkurransen må være rapportert inn før fiskeslutt den enkelte dag. Fisk levert inn i sekretariatet for innveiing mer enn 30 minutter etter fiskeslutt den enkelte dag teller ikke med, og vil ikke bli registrert.

Tid og vekt avgjøres ut fra Millionfiskens offisielle klokke og vekt som finnes utenfor sekretariatet ved innveiingsstasjonen. NB! Den offisielle vekten på den enkelte fisken er den som står i protokollen og som er underskrevet av både fisker og kontrollør. Fiskeren har et selvstendig ansvar for at vekta og protokollen viser samme tall.

Eventuelle foto for pressen som tas like etter den offisielle innveiingen av den enkelte fisken kan på grunn av bevegelse og den nøyaktige kalibreringen av vekta avvike fra den offisielle vekten.

Millionpremier

Premier for 1 million kroner! Se fullstendig premieliste her

Frivillige

SIF fotball stiller med et stor antall frivillige hvert år under Millionfisken, og er en helt uunnværlig samarbeidspartner. Vi trenger også frivillige utenfor SIF! Du kan melde deg som frivillig ved å fylle ut skjema her! Som frivillig for Millionfisken forplikter du deg bla. til å jobbe minimum 12  timer før/etter eller under festivalen for å få gratis fiskebevis/festivalpass. Hver enkelt skal signere egen kontrakt. Millionfisken tar kontakt med alle som blir tilbudt frivilligavtale. Ved henvendelse må du oppgi alder, epost og mobil. VED SPØRSMÅL RING ANSVARLIG FOR FRIVILLIGE.

Frivillige fra SIF: Ta kontakt med ansvarlig for frivilligefor ønsker om tidspkt. og type arbeid. Vi tar selvsagt hensyn til ønskene, men kan ikke garantere noe!

Barn og ungdom

Ungdomsrådet og Millionfisken har i mange år hatt et godt og tett samarbeid. Ungdomsrådet er fast representert i hovedkomiteen og har vært delaktig som arrangører. Ungdområdet arrangerer Åpen scene med lokale artister på hovedpremieutdelingen søndag. Flere aktiviteter kommer. Følg med på her nettsida, Facebook og i sekretariatet! Vi gjør oppmerksom på at det er 18 års aldersgrense på festivalområdet etter premieutdelingen fredag og lørdag,

DROSJE: «Hjem for 50»-ordningen gjelder natt til 6. og natt til 7. juli under Millionfisken. Husk å bestille tidlig da det vil kunne bli ett max tak på tid, evnt må dere bli kjørt tidligere enn ønsket. Hjemkjøring vil bli prioritert til klokkeslett utenom rushtidavslutning på festområdet. Salangen Taxi 77171200. Mer info om ordningen

Handikappede / Ledsagerbevis

Vi aksepterer ledsagerbevis, fri inngang på konsertene for ledsager. Ledsager får bevis i sekretariatet, dette gir ikke adgang til å delta i noen konkurranser for ledsager.

Det er handikapptoalett på festivalområdet samt i Salangshallen like ovenfor campen på Strandveien.

Kontantfri festival

Under Millionfisken slipper du å kjøpe bonger for å få handle mat og drikke. Bruk helst Vipps eller bankkort! I samarbeid med Sparebanken Nord-Norge bruker vi Vipps som betalingsmiddel.

På Vipps finner du menyene til de ulike serveringsstedene! Last ned appen nå og registrer kortet ditt så er du klar! Tusenvis skal laste ned appen under Millionfisken, så det er lurt å ha gjort dette på forhånd! Du slipper å «brenne inne» med bonger du ikke fikk brukt, og betaler kun for det du ønsker å kjøpe.

I år vil det være enda flere terminaler og salgspunkter for å få handle, så dette betyr mindre køståing.

Av sikkerhetsmessige grunner oppfordrer vi alle til å betale med Vipps eller bankkort for å minimere flyt av kontanter. Det er likevel mulig å betale med kontanter i matteltet og sekretariatet.

Disse VIPPS-numrene kan også brukes (kommer):

   • Båtbrygge:
   • Festivalområdet:
   • NYT Restaurant:
   • Camping:

Garderober, dusj og toalett for publikum og deltakere

Deltakere og publikum kan benytte dusj, toalett, handikapptoalett (det er også handikapptoalett på festivalområdet) og garderober i 1. etasje Salangshallen på dagtid, ikke på natta. Åpner kl. 09.00 og stenger kl. 20.00.

Matservering


Som vanlig er det mange muligheter for servering under Millionfisken. Matteltet på festivalområdet er vel kjent for gode retter, og 80 m unna finner du Nyt Restaurant som Millionfisken har i samarbeid med Øvre Salangen Grendehus. I tillegg finner du flere utmerkede serveringssteder i sentrum. Litt utenfor sentrum finner du gode matopplevelser på Elvelund Camping og Garsnes brygge/restaurant. Begge svært idylliske plasser som bør oppleves når du først er her! Velbekomme!

NYT RESTAURANT:

Øvre Salangen Grendehus serverer smakfull mat på NYT! Se mer i programmet og festivalavisen.

Utesalg / salgsboder

Ta kontakt med Ellen Lise Woll på 414 10 616 eller epost: ellen.lise@gmail.com. Mer informasjon her.

Samarbeidspartnere

Millionfisken takker alle våre partnere som gjør festivalen mulig! Våre hovedsamarbeidspartnere er Sparebanken Nord-Norge og Salaks. Dersom du ønsker å være en av våre samarbeidspartnere, ta gjerne kontakt med Ellen Lise Woll på tlf: 414 10 616, eller på epost: ellen.lise@gmail.com. Se våre samarbeidspartnere her.

Kontaktinformasjon/presse

Pressen møter i sekretariatet for akkreditering. Pressen kan fritt bruke bilder på facebook.com/millionfiskens – her legges det jevnlig ut bilder. Kreditering av bilder: MILLIONFISKEN AS. Kontakt gjerne Torkel Rørstrand, leder av hovedkomiteen på 909 23 355.

Postadresse: Postboks 1, 9355 Sjøvegan. Se hele telefonlista her. Web- og Facebookansvarlig: Jøran Glad Berthinussen.

Viktige telefoner under festivalen

Om Millionfisken

Millionfisken arrangeres første uken i juli, 4. juli – 7. juli i 2019. Millionfisken er en fiskekonkurranse med en total premiepott på over 1 million kroner. Men dette er ikke bare en konkurranse, det legges også til rette for et rikt kulturelt tilbud der fastboende, besøkende og barn og ungdom kan oppleve lokale, nasjonale og internasjonale artister, utstillere, salgsboder, folkeliv, underholdning og bevertning i et maritimt miljø.

10-ÅRSJUBILEUM I 2016

Millionfisken var på alles lepper da Kjell Eriksen fra Halden i 2014 dro avgårde med hovedpremien på en million kroner. Nyheten spredte seg raskt og førte blant annet til at NRK satte Rune Gokstad til å lage «Ut i naturen» fra årets arrangement. Programmet er sendt på NRK.

VILL IDÈ

-Det hele begynte jo som en vill idé i Salangen, sier leder av hovedkomiteen, Torkel Rørstrand. Vi er vel litt gale i Salangen. -Allerede første året samlet vi 700-800 ivrige fiskere. Med stor iver fisket de etter en merket sjøørret. Uten særlig hell. Men konseptet slo tydeligvis an og har blitt en suksess og en merkevare for Salangen, selv om man etterhvert gikk bort fra å merke sjøørreten. Nå samler vi omlag 2500 fiskere og titusener er innom Salangen den første helga i juli hvert år, sier den stolte lederen.

FOLKEFEST

Millionpremier koblet med store artister, har vært suksessformelen for Millionfisken. Og det har vist seg å fungere. Folk kommer tilbake år etter år, og publikum fortsetter å strømme til arrangementet. -Mange legger jo opp sommerferiene sine slik at de får med seg festhelga i Salangen, sier Rørstrand.

MILLIONPREMIER

Selve konseptet med premier for over en million kroner har selvsagt en magisk tiltrekningskraft. Likevel har det vært en suksess å fordele premiepengene på flere kategorier. — Vi har mange positive tilbakemeldinger på at det også er store premier på dagsfangster, største torsk og at det er en egen kategori for de yngste fiskerne. — Det har gjort dette til det suverent mest attraktive familiearrangementet i mils omkrets, sier lederen i hovedkomiteen, Torkel Rørstrand.

UNIKT SAMARBEID

Millionfisken er blitt en suksess fordi man har klart å samle krefter og løftet i flokk. Gode og stabile samarbeidspartnere, store bedrifter som Salaks og Sparebank1 Nord-Norge og lokalt næringsliv har funnet sammen med alle de rundt 200 frivillige. Det har gjort at Salangen har klart å skape noe som ingen andre kommuner på vår størrelse er i nærheten av. Millionfisken er blitt en del av Salangens identitet, og det kommer den til å være i mange år framover!

GODE ARTISTER

GODT VERTSKAP

  • Med stolthet ønsker vi velkommen til Millionfisken 2020 fra 2. – 5. juli, sier Torkel Rørstrand, leder av hovedkomiteen.
  • Festivalmagasinet deles ut i sekretariatet og blir tilgjengelig online.
  • Telefonliste
  • Vi tar forbehold om enkelte endringer for 2019

Legg igjen en kommentar

Translate ›