Millionfisken 2018

Millionfisken 2018

Premier for en million kroner!

Kontantfri festival

–Vi bruker nå Vipps i samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge. Vi ser bare fordeler med å bruke mobilbetaling. Kundene slipper kø, vi slipper avgifter til kortterminaler og ikke minst går det raskere, sier styreleder Torkel Rørstrand i Millionfisken.

Millionfisken har tidligere brukt mCASH, men ser nå fram til at årets utgave av Millionfisken gjøres med Vipps.

– Uten mobilbetaling måtte vi hatt mange flere kortterminaler, og det betyr større kostnader for oss, forteller, Torkel Rørstrand i Millionfisken

Når publikum inntar årets festival, får Millionfisken gode inntekter til sin drift. På samme måte som mange lag og foreninger i hele Norge.

Mange flytter butikken inn i Vipps-appen

Det finnes flere ulike løsninger for mobilbetaling i Vipps.

– På VippsGO kan bedrifter, lag og foreninger flyttes inn i appen, hvor man legger inn meny og priser på varene. Det tar bare en halvtime å sette opp, og så kan kundene sjekke priser og betale før de henter varene i kassen. Men man kan også bruke Vipps Bedrift, hvor kundene vippser beløpet til et nummer, forteller Tonje Vik, avdelingsleder i SpareBank 1 Nord-Norge.

Loddsalg og betaling

For lag og foreninger er det ikke bare kiosken som blir enklere med mobilbetaling. De kan også selge billetter i appen eller bruke det når ungene går fra dør til dør med salgsvarer.

– Vipps er jo helt perfekt ved aktiviteter som loddsalg. Når ungene banker på døra er det mange som ikke har kontanter, og vi kan jo ikke sende en bankterminal med dem! Med Vipps kan folk betale med mobilen, og vi slipper å holde styr på kontantene, påpeker Tonje Vik.

Digital fremtid

I vår ble det kjent at Vipps og mCASH blir slått sammen. Til sammen var løsningene brukt av nesten 2,4 millioner nordmenn.

– Med VippsGO tar vi den norske handels- og tjenestenæringen inn i en digital fremtid. Det er lett for alle å bli med, og applikasjonen gjør det lettere og raskere for kunden å betale for tjenestene eller varene de måtte ønske. I praksis betyr det at mobilen blir det nye kasseapparatet, der hverken kort eller kontanter er nødvendig, sier konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

Som styremedlem i Vipps AS ser han fram til å følge utviklingen videre.

– Norsk banknæring har tradisjon for å løse utfordringer i fellesskap. Vi har samarbeidet blant annet om BankAxept og BankID. Nå gjør vi det igjen. Men det viktigste er at vi skal gjøre det enklere å være kunde.