Millionfisken 2020

Millionfisken 2020

Premier for en million kroner!

Kontantfri festival

–Vi bruker nå Vipps i samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge. Vi ser bare fordeler med å bruke mobilbetaling. Kundene slipper kø, vi slipper avgifter til kortterminaler og ikke minst går det raskere, sier styreleder Torkel Rørstrand i Millionfisken.

– Uten mobilbetaling måtte vi hatt mange flere kortterminaler, og det betyr større kostnader for oss, forteller, Torkel Rørstrand i Millionfisken

Mange flytter butikken inn i Vipps-appen

Det finnes flere ulike løsninger for mobilbetaling i Vipps.

– På VippsGO kan bedrifter, lag og foreninger flyttes inn i appen, hvor man legger inn meny og priser på varene. Det tar bare en halvtime å sette opp, og så kan kundene sjekke priser og betale før de henter varene i kassen. Men man kan også bruke Vipps Bedrift, hvor kundene vippser beløpet til et nummer, forteller Tonje Vik, avdelingsleder i SpareBank 1 Nord-Norge.

Loddsalg og betaling

For lag og foreninger er det ikke bare kiosken som blir enklere med mobilbetaling. De kan også selge billetter i appen eller bruke det når ungene går fra dør til dør med salgsvarer.

– Vipps er jo helt perfekt ved aktiviteter som loddsalg. Når ungene banker på døra er det mange som ikke har kontanter, og vi kan jo ikke sende en bankterminal med dem! Med Vipps kan folk betale med mobilen, og vi slipper å holde styr på kontantene, påpeker Tonje Vik.

Digital fremtid

– Med VippsGO tar vi den norske handels- og tjenestenæringen inn i en digital fremtid. Det er lett for alle å bli med, og applikasjonen gjør det lettere og raskere for kunden å betale for tjenestene eller varene de måtte ønske. I praksis betyr det at mobilen blir det nye kasseapparatet, der hverken kort eller kontanter er nødvendig, sier konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

Som styremedlem i Vipps AS ser han fram til å følge utviklingen videre.

– Norsk banknæring har tradisjon for å løse utfordringer i fellesskap. Vi har samarbeidet blant annet om BankAxept og BankID. Nå gjør vi det igjen. Men det viktigste er at vi skal gjøre det enklere å være kunde.

Translate ›